Switch to English

LOCUINȚE PRIN CREDIT IPOTECAR - Descrierea programului

Programul Locuințe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și care doresc să cumpere o locuința construită prin ANL.

Pentru a putea cumpăra o locuința construită prin acest program, aveți nevoie de finanțare, reprezentată de un avans (depus de solicitant) și de un credit ipotecar (contractat de la băncile partenere).

În conformitate cu noile prevederi ale Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, solicitanții pot achiziționa și cu plata integrală, din resurse proprii, fără a mai fi necesar un credit bancar.

Locuințele construite prin acest program pot fi apartamente sau case individuale, construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către consiliile locale pe durata execuției lucrărilor. De asemenea, consiliile locale asigură utilitățile pentru cartierele cu locuințe construite prin Programul Credit ipotecar. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să studiați  procedura de achiziționare și să contactați reprezentanții agenției.

IMPORTANT: Proprietarii locuințelor au posibilitatea de a cumpăra sau prelua în concesiune terenul de la autoritățile locale.