Switch to English

Cartierul Henri Coandă

Ansamblul de locuințe Henri Coandă se construiește pe un teren cu o suprafață de 115,9 hectare și este amplasat în partea de nord a Capitalei, în zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Băneasa-Comuna Voluntari. Terenul este împărțit în doua zone, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 București și a orașului Voluntari, județul Ilfov. Astfel, 60,55 hectare aparțin Sectorului 1 al Municipiului București și alte 55,41 hectare orașului Voluntari.

Termenul de depunere a declarațiilor privind datele personale, necesare pentru derularea procedurii de contractare a locuințelor individuale din acest amplasament, este 30.06.2017 

INFORMARE

După termenul de înscriere comunicat, respectiv 30.06.2017 se continuă înscrierile pentru locuințele necontractate până la această dată. ANL va proceda la atribuirea lor în ordinea depunerii certificatelor de solvabilitate de către solicitanți până la contractarea tuturor unităților locative prevăzute în proiect.

Proiectul cartierului prevede construcția a 1.109 case: 522 de locuințe in Sectorul 1, București si 587 de locuințe în zona orașului Voluntari. Casele au suprafețe construite desfășurate cuprinse între 120 mp si 340 mp și beneficiază de curte, terase, garaj sau locuri de parcare. 

În acest cartier, Agenția Națională pentru Locuințe mai construiește prin credit ipotecar 11 blocuri cu un număr total de 121 apartamente. Dintre acestea, 9 sunt blocuri de tip 14, 15 si 16, cuprinzând un număr total de 49 de apartamente cu 2, 3, 4 si 5 camere și 2 blocuri (A9 si A10), compuse fiecare din trei tronsoane și cuprinzând un număr total de 72 apartamente de 1, 2 și 3 camere.

 1.  Locuințe colective cu credit ipotecar tip 14

Descriere funcțională

Blocul tip 14 are regim de înălțime subsol parțial, parter si 3 etaje.

Parterul cuprinde un apartament cu 3 camere, bucătărie, două grupuri sanitare, spații de depozitare și o logie aferentă camerei de zi.

Etajul 1 cuprinde un apartament cu 4 camere, bucătărie, două grupuri sanitare, spații de depozitare și 2 logii aferente camerei de zi.

Etajele 2 si 3 cuprind un apartament sistem duplex cu 5 camere, bucătărie, 3 grupuri sanitare, spații de depozitare, 2 logii și o terasă la nivelul superior. Parțial, terasa menționată este acoperită cu o pergolă realizată din lemn și policarbonat.

2.  Locuințe colective cu credit ipotecar tip 15

4 blocuri cu 28 apartamente din care 12 apartamente sunt cu 2 camere și 16 apartamente, cu 3 camere.

Descriere funcțională

Blocul tip 15 are regim de înălțime subsol parțial, parter și 2 etaje și etajul 3 parțial.

  • Parterul cuprinde un apartament cu 2 camere, bucătărie, două grupuri sanitare, spații de depozitare și o logie aferentă camerei de zi și 5 garaje.
  • Etajul 1 cuprinde două apartamente cu 3 camere, bucătărie, două grupuri sanitare, spații de depozitare și o logie și 2 balcoane aferente camerei de zi și respectiv dormitoarelor și bucatariei.
  • Etajul 2 cuprinde două apartamente cu 3 camere, bucătărie, două grupuri sanitare, spații de depozitare și o logie și 2 balcoane aferente camerei de zi și respectiv dormitoarelor și bucătăriei.
  • Etajul 3 (parțial) cuprinde două apartamente cu 2 camere, bucătărie, un grup sanitar, baie, dressing, logie și balcon.

3.  Locuințe colective cu credit ipotecar tip 16

2 blocuri cu 12 apartamente, din care 6 apartamente sunt cu 2 camere și 6 apartamente, cu 3 camere.

Descriere funcțională

Blocul tip 16 are regim de înălțime subsol util, parter și 2 etaje.

  • Parterul cuprinde un apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi, precum și un apartament cu 3 camere, bucătărie, baie, grup sanitar, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi.
  • Etajul 1 cuprinde un apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi precum și un apartament cu 3 camere, bucătărie, baie, grup sanitar, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi.
  • Etajul 2 cuprinde un apartament cu 2 camere, bucătărie, baie, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi precum și un apartament cu 3 camere, bucătărie, baie, grup sanitar, spații de depozitare și un balcon aferent camerei de zi.

Toate blocurile beneficiază de subsol tehnic vizitabil.

Alcătuire constructivă (blocuri tip 14, 15, 16)

Construcția se realizează pe fundații din beton, cu o structură mixtă compusă din pereți portanți de zidărie de cărămidă GVP cu grosimea de 25 cm, cu stâlpi, diafragme, grinzi, planșee și rampe de scară din beton armat. Închiderile perimetrale și pereții ce delimitează casa scării și garajul se realizează cu zidărie din cărămidă GVP cu grosime de 25 cm. Peretții interiori de compartimentare se execută din gips-carton. La exterior se utilizează un sistem complex de izolații termice și finisaj de tip Baumit (plăci din polistiren expandat de 6 cm grosime și tencuieli decorative). Elementele tâmplariei exterioare se execută din profile PVC cu 3 camere, cu geam termopan, iar tâmplăria interioara este din lemn.

Finisajele interioare:

-parchet laminat și gresie la pardoseli,

-zugrăveli lavabile la pereți și tavane,

-faianță la băi și bucătării.

Parcarea autovehiculelor se va face în incinta, pe un paviment executat din elemente prefabricate din beton, inierbat.

Agentul termic pentru prepararea apei calde menajere și încălzire este asigurat pentru fiecare apartament de la o centrala termică proprie amplasată în bucătărie, având un sistem de stocare a apei calde. Pentru încălzire s-au prevăzut corpuri statice din oțel tip panou, dimensionate pentru agent termic apă caldă 80/60 C, montate la parapetul ferestrelor. În băi s-au prevăzut radiatoare tip port prosop. Bucătăria și băile au fost dotate cu obiectele sanitare corespunzătoare.

Instalațiile electrice cuprind: instalații de iluminat, prize, racord telefon, racord la rețeaua TV-cablu și interfon.

BLOCURILE A19 si A10 cuprind un număr total de 72 apartamente (8 apartamente cu 1 camera, 38 apartamente cu 2 camere si 26 apartamente cu 3 camere).

Descriere funcțională

Fiecare bloc de locuințe este alcătuit din 2 tronsoane cu regim de înălțime S+P+3E și un tronson cu regim de înălțime S+P+4E și cuprinde 4 apartamente cu 1 camera, 19 apartamente cu 2 camere, 13 apartamente cu 3 camere, 32 boxe și 18 garaje.

Elemente constructive

Construcția se realizează pe fundații din beton, pe o structură mixtă compusă din stâlpi, grinzi, pereți portanți din zidărie de cărămidă GVP (25 cm), cu stâlpi, diafragme, grinzi, planșee și rampe de scară din beton armat. Închiderile exterioare sunt din zidărie de cărămidă cu grosime de 25 cm, placată la exterior cu polistiren expandat de 6 cm grosime. Compartimentările se realizează din gips carton. Planșeele sunt realizate din beton armat în sistem monolit, iar acoperișul este șarpantă de lemn cu învelitoare din tablă tratată prevopsită.

Finisaje interioare: Pereții locuințelor sunt tencuiți, gletuiți și vopsiți în alb. În băi și bucătării, pereții sunt placați cu faianță în dreptul frontului de lucru până la o înălțime de 60 cm. Plafoanele sunt tencuite, gletuite și vopsite cu vopsea lavabilă albă.

Finisaje exterioare: Pereții exteriori sunt placați cu polistiren expandat la exterior de 6 cm grosime (tip Baumit).

Tâmplaria exterioară este din PVC cu geam termopan, iar tâmplaria interioară este din lemn.

Instalații sanitare: Alimentarea cu apă rece se face din rețeaua stradală prin intermediul unui cămin cu apometru. Apa caldă menajeră este asigurată de centralele termice de apartament ale blocului, pe coloane până la fiecare apartament. Evacuarea apelor menajere se face printr-un cămin de canalizare care este racordat la colectorul stradal.

Instalații electrice: Blocurile sunt prevăzute cu:

- instalații electrice de iluminat;

-instalații electrice de prize;

-instalații interioare distribuție TV;

-instalații interioare telefonie;

-instalații interioare interfon;

-instalație forța centrală termică;

-instalații de protecție împotriva trăsnetului.

Instalații termice: Încălzirea agentului termic se face pentru fiecare apartament cu o microcentrală termică murală de mare randament amplasată în bucătărie. Centrala termică funcționează cu combustibil gazos și asigură energia termică pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde menajere.

Descarcă lista planuri - Planuri blocuri A9, A10

Planuri blocuri tip 14, 15 și 16